Sociedad

Gots reutilitzables per a les festes de Menorca

Costaran un euro que es recuperarà si es torna després d'utilitzar-lo

Així són els gots reutilitzables per a les festes. / CIMe

Maó

Després d'una aturada de dos anys, les festes populars de Menorca tornaran a celebrar-se aquest estiu i el Consell recupera la campanya “Ara va de bo. Ara va de got” per fomentar l’us de gots reutilitzables.

La campanya persegueix l'objectiu de reduir els residus generats pels gots d'un sol ús a les festes populars. Per això, a cadascuna de les celebracions es tornaran a repartir gots reutilitzables mitjançant un senzill sistema de distribució i retorn. El mecanisme de funcionament serà que la persona interessada vagi a cercar un got per 1 euro, l’empri, i, si el torna, se li retornarà l’euro.

La iniciativa, sorgida dels pressupostos participatius del Consell Insular del 2018, es va dur a terme per primera vegada l'any 2018 amb la compra de 58.000 gots reutilitzables, que al llarg de dos anys, i amb una gran acollida per part del públic, s'han posat a disposició de la ciutadania durant les festes d'estiu.

Es calcula que cada any aquest sistema ha permès evitar la utilització de 100.000 gots d'un sol ús, l'equivalent a gairebé una tona de residus.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad