Sociedad

Els comerços demanen que no es deixi escapar el turisme de l'Imserso

Consideren que és necessari per mantenir l'economia a la temporada baixa

Turistes de l'Imserso. / NAVARRA.COM

Maó

L'Associació de Comerciants de Menorca (Ascome) ha mostrat aquest dilluns la seva preocupació davant de la possible pèrdua dels turistes de l'Imserso.

Per això, el seu president, Vicente Cajuso, ha enviat un escrit a la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, per traslladar-li la inquietud del sector.

L'entitat ha demanat a l'administració insular que intercedeixi i faci totes les gestions que consideri necessàries per aconseguir la continuïtat a l'illa del Programa de Turisme Social per a les properes temporades de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso).

Ascome considera que la no continuïtat del programa a l'illa seria "molt dolenta" per al comerç en cas de confirmar-se. "Suposaria perdre un gruix de turistes sèniors que visiten l'illa quan més ho necessita la seva economia", ha subratllat Cajuso.

En aquest sentit, ha recalcat que les places ofertes són programades a les èpoques de l'any fora de la temporada alta, cosa que permet a sectors relacionats amb l'allotjament, la restauració, els serveis turístics i els comerços puguin generar activitat.

Així mateix, el president de l'entitat ha indicat que, des del punt de vista laboral, l'arribada dels turistes de l'Imserso permet allargar contractes a les persones que treballen.

"En una conjuntura econòmica d'escalada de preus i increment de costos per a les empreses, també sembla incomprensible que el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 no hagi actualitzat els preus de la licitació dels serveis per a l'organització, gestió i execució del Programa de Turisme Social de l'Imserso per a gent gran i manteniment de l'ocupació en zones turístiques" ha manifestat, abans que subratllar que "les empreses directament afectades per la prestació d'aquests serveis licitats han de poder rendibilitzar la feina i l'esforç".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad