Sociedad

Decomissen peix procedent de la pesca furtiva a un restaurant de Menorca

Es tracta d’un anfós, un anfós bord i dos escorballs

Especímens intervinguts perque es van caçar amb fussell quan és una pràctica prohibid. / Consell Insular

Maó

Agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) en col·laboració amb inspectors de pesca i vigilància de la Reserva Marina del Nord del Consell Insular de Menorca, han decomissat una partida de peix capturada de manera furtiva en un restaurant de Menorca. Es tracta d’un anfós, un anfós bord i dos escorballs que l’establiment tenia a la cuina i que havien estat pescats amb fusell, una pràctica prohibida.

Arrel d’aquesta campanya iniciada aquest mes de juny, també, s’ha decomissat 23,6 quilograms de peix capturats amb la mateixa tècnica que suposadament anava destinat al mercat negre. És precisament durant aquesta època de l’any que s’incrementen les tasques de vigilància que porten a terme els inspectors de pesca en col·laboració amb la Guàrdia Civil i les que permeten evitar situacions com aquestes.

Un cop han passat els controls sanitaris, els exemplars intervinguts es lliuren a un centre benèfic, en aquest cas es va dur a les monges de Santa Clara, ja que es trobaven en condicions per al consum humà. La tasca de vigilància en col·laboració amb SEPRONA està complementada amb tres embarcacions de vigilància, una situada a Fornells per donar cobertura a la Reserva Marina del Nord, una segona a la Reserva Marina de l’illa de l’Aire de l’Associació Leader de Menorca i una tercera a Maó, que cobreix tota l’illa.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad