Sociedad

Ascome aposta per transformar comerços buits en habitatges

També ha demanat més doblers per a les ajudes a la modernització dels comerços

Els comerços tancats podrien tenir una nova utilitat com a habitatges. / Cadena Ser

Maó

El president de l'associació de Comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, s'ha mostrat aquest dimarts partidari de convertir locals comercials buits en habitatges per a gent gran o amb dificultats de mobilitat.

Cajuso se suma a la proposta del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears (COAIB) i aposta perquè es reformin aquests immobles per adaptar-los a unes condicions òptimes d'habitabilitat.

"Veure locals comercials tancats, abandonats o bruts és una mala imatge per als comerços establerts a la zona. D'altra banda, sobren locals comercials, és a dir, a nivell de Balears hi ha menys comerços que el 2019 i la previsió no és d'obrir-ne de nous , per tant, no té sentit que hi hagi gairebé 1.000 locals tancats a Menorca perquè no són necessaris”, ha precisat.

D'altra banda, el president d'Ascome ha demanat que els requisits per adaptar els locals siguin menys exigents. "D'aquesta manera augmentaríem en clients potencials per als comerços establerts en aquestes zones, ja que generalment són barris que no són a prop del centre urbà", ha remarcat.

A més, Cajuso ha insistit en la necessitat que el Govern augmenti la partida destinada a les ajudes a la modernització, i ha criticat que s'ha deixat la meitat de sol·licitants sense subvenció per manca de fons.

"Esperem que es pugui corregir, perquè seria un pal per al teixit comercial. Que no diguin que és complicat, és possible fer-ho i hem de lluitar per això. La falta de previsió afectarà la viabilitat de molts comerciants que han fet un esforç i que comptaven amb la subvenció", ha manifestat.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad