Sociedad

Un milió d'euros per a més excavacions arqueològiques

Es destinaran a treballs a Trepucó i Torre d'en Galmés

El jaciment disposarà de fons adicionals per a continuar amb les excavacions / Jordi Ribera

Maó

El Consell de Ministres extraordinari ha aprovat la concessió d’una ajuda extraordinària d’un milió d’euros al Consell Insular de Menorca, per al finançament d’intervencions arqueològiques als jaciments públics.

El vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha informat que aquesta subvenció es destinarà íntegrament a dos projectes d’excavació, restauració i consolidació, a Torre d’en Galmés i Trepucó. En el cas de Torre d’en Galmés, el projecte planteja l’excavació del talaiot central del poblat i les estructures annexes a aquest. Posteriorment, es duran a terme els treballs de restauració i consolidació de les estructures excavades de cara a la seva inclusió en el recorregut interior de visita del jaciment. El pressupost d’aquest projecte és de 450.000 €.

Pel que fa a Trepucó, es proposa la intervenció del sector oest del poblat, la més propera a la zona esportiva de Bintaufa, on hi ha un talaiot, un bastió de la muralla i una zona domèstica. Aquest espai ja va ser objecte d’una intervenció arqueològica als anys vuitanta del segle passat per part del Museu de Menorca. Ara es proposa completar l’excavació, restaurar i consolidar les estructures d’hàbitat, i museïtzar la zona per incorporar-la al circuït de visita del jaciment. Aquest projecte té un pressupost de 550.000 €.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad