Sociedad

Alaior recupera el Pati de sa Lluna

Francina Armengol qualifica la reobertura de l'espai com un 'valor incalculable'

Ple fins a la bandera per poder veure el nou centre cultural. / CAIB

Maó

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha destacat aquest dimecres el "valor incalculable" que representa la recuperació i l'obertura al públic del Pati de Sa Lluna d'Alaior.

Armengol ha assistit a l´acte d´inauguració del Centre Cultural Convent de Sant Diego, després d´un llarg procés de rehabilitació integral i museïtzació finançada amb fons de l´Impost del Turisme Sostenible (ITS).

"Cal destacar el valor incalculable des del punt de vista arquitectònic, patrimonial i cultural, recuperant una figura emblemàtica per a Alaior i Menorca. És important tenir un espai que creï i difongui la cultura i la passió per la història i el patrimoni de la nostra terra" , ha emfatitzat en un comunicat.

La presidenta també ha remarcat la col·laboració entre institucions que ha permès fer realitat la rehabilitació de ledifici i la creació en centre cultural.

Els treballs de rehabilitació van començar el 2006 i van durar deu anys. El cost puja a 9,3 milions d'euros, el Govern dels quals aporta 5 milions d'euros, i també amb fons FEDER i inversions estatutàries.

El Pati de Sa Lluna serà agafastionat pel Govern, el Consell de Menorca i l'ajuntament d'Alaior. Tindrà un espai per a entitats culturals, comptarà amb una exposició d'objectes relacionats amb el camp, una mostra de calçat i un centre de cultura gastronòmica.

L'entrada al claustre serà gratuïta per a tothom, mentre que l'entrada al convent de Sant Diego costarà 5 euros. Els residents d´Alaior tindran accés gratuït fins al 15 d´agost.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad