Sociedad

Margarita del Val: "Les noves vacunes per a la covid són una oportunitat pels qui encara no s'han immunitzat"

La viròloga va participar a les Tertúlies d'Estiu d'Es Mercadal

La viròloga va participar a les Tertúlies d'estiu d'Es Mercadal. / Jordi Ribera

Maó

Les noves vacunes contra la Covid són una gran oportunitat per a la gent que encara no s’ha immunitzat contra la malaltia.

Qui defensa això és la viròloga especialitzada en la pandèmia Margarita del Val que aquesta setmana ha participat a les Tertúlies d’Estiu des Mercadal. Tant la catalana Hipra com altres que s’estan preparant són millors que les anteriors i ‘un format més clàssic, semblant a les d’altres malalties i que s’han aplicat tota la vida, per això, Del Val, espera que els qui encara desconfien de les vacunes perdin la por.

Del Val va explicar que esperen una tardor tranquil·la pel que fa a la Covid sense una onada. Sobre la opció d’una quarta dosi, ara mateix, només la preveu per a persones més vulnerables i a partir de la tardor. Però la viròloga també ha deixat clar que aquesta pandèmia ha d’ajudar a aprendre com actuar en un cas semblant perquè hi ha moltes mes amenaces. Posa com exemple més clar el de la virola del mono, però n’ hi ha més. Altres amenaces poden venir per l’escalfament global que pot portar-nos animals o insectes que abans no teníem i que transmeten malalties noves. Del Val tampoc es va oblidar de la resistència als antibiòtics que cada vegada complica més el poder afrontar infeccions.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad