Sociedad

La confraria de Fornells denuncia els pocs controls a pescadors aficionats a la reserva marina del nord

Es suma a les queixes fetes pel GOB per les poques sancions

Els pescadors diu que els contols de captures per part dels inspectors només es centren en el professionals de la pesca i no amb altres. / SER Menorca

Maó

La polèmica sobre la vigilància de la reserva marina del nord de Menorca obre un capítol nou. El GOB va denunciar les escasses sancions del 2021 per pesca furtiva. Ara són els pescadors els que parlen i no gaire bé dels controls a la zona.

L'any passat només es van sancionar per irregularitats a la pesca 14 expedients a tota l'illa. Des del GOB s'acusa els funcionaris de posar poques sancions, especialment a la reserva marina del nord. Cal recordar que el 2017 van ser 57 a tota l'illa i 40 el 2018. Des del Consell es replica que el treball de control no es pot valorar només per les multes.

Però des de la confraria de pescadors de Fornells, junt a la reserva, la visió és molt clara. Hi ha controls als professionals de la pesca, però la vigilància als aficionats que, de vegades capturen espècimens que no poden, gairebé no existeix. Així ho denuncia el patró de la confraria, Richard Riera qui no entén que encara tinguin la barca de vigilància espatllada i que només facin controls a terra quan arriben les embarcacions. Segons Riera caldria que anessin a les que són a la zona a demanar papers i veure què han capturat.

Des del GOB s'afegeix que els estudis a la zona demostren una pèrdua de biomassa que atribueixen la pesca furtiva.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad