Sociedad

Ni tres metres quadrats de platja per persona

L'informe del Mar Balear destaca la sobre ocupació de les cales verges

La platja és una de les més sobre ocupades de tota Menorca. / SER Menorca

Maó

Algunes de les principals platges de Menorca estan sobre ocupades i la gent no disposa ni d’un espai mínim de sorra per posar-se. Així ho descriu l’informe del Mar Balear de 2021. Ni tres metres quadrats per persona a algunes platges de l’Illa durant 2021. Així ho ha denunciat aquest informe.

A més de les complicacions que implica el fet de traslladar-se a llocs de la costa que estan tan plens, hi ha una erosió de l’espai que també s’ha de tenir present. Es dona el fet també que l’any passat a Menorca van arribar un 15% manco de turistes, però les platges van estar més plenes que mai, sobre tot les verges. Moltes en excés.

Natalia Barrientos és una de les investigadores que van redactar l’informe del Mar Balear. Destaca que elnormal és un espai de deu metres quadrats d'arena per persona a platges verges i de cinc a les urbanes. Quan a una n s'arriba ni als tres metres és que la ocupació és exagerada. Això es va donar a llocs com Binidalí, Mitjana, Macarella, Son Xoriguer o Sant Aeodat, entre d'altres.

Per tot això l’informe proposa mesures com altres formes de transport per anar a les platges més sol·licitades. En el cas de Macarella ja hi ha un bus especial.

La sobre ocupació a l’arena va venir acompanyada d’un excés de fondejos, també, a les platges verges. L’informe destaca les 141 barques que es van ajuntar un dia a la zona de La Vall a Ciutadella, les 82 a Son Saura o les 72 de Macarella.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad