Actualidad

Les festes de Menorca van permetre recuperar 17.000 envasos i es van reutilitzar 5.000 gots

Sant Joan és on més envasos lleugers es van recuperar i Sant Climent on es van reutilitzar més gots

Un fillet deposita un envàs el que li permetrà rebre cinc cèntims. / CIME

Maó

Un total de 17.000 envasos recuperats i més de 5.000 gots reutilitzables és el balanç de la campanya que impulsa el Consell de Menorca per reduir els residus durant les festes patronals, ha anunciat aquest dijous la institució.

L'acció 'Ara va de bo, ara va de got' s'ha complementat aquest any amb la instal·lació d'una màquina de dipòsit, devolució i tornada d'envasos, ha precisat el Consell insular aquest dijous en un comunicat. La campanya ha consistit a establir punts de distribució i retorn de gots reutilitzables a les diferents festes patronals, amb l'objectiu de reduir els residus generats per gots d'un sol ús.

Aquesta iniciativa es va dur a terme per primera vegada el 2018 amb la compra de 58.000 gots reutilitzables. Dels 5.209 gots reutilitzables distribuïts entre la ciutadania, en destaca les 833 unitats a les festes de Sant Climent, la més elevada de tot l'estiu.

D'altra banda, el Consell insular i els ajuntaments, i en col·laboració amb les entitats Per la Mar Viva i Reduxo, han habilitat un servei de dipòsit, devolució i retorn d'envasos de begudes d'un sol ús. La idea és recompensar amb 5 cèntims cada llauna o ampolla de plàstic que es retorna a la màquina, evitant que aquests residus acabin embrutant els carrers o acabin al fons del mar.

El balanç és de 17.633 envasos lleugers recollits, dels quals 7.541 van ser llaunes i 10.092 ampolles. Les festes de Sant Joan han liderat la classificació per municipis, amb un total de 3.667 envasos recuperats.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad