Más deportes

Artigues i Dogana guanyen una Half Artiem afectada per la pluja

Es va anular la prova de natació pel mal temps

El mal temps va obligar a eliminar la prova de natació, però la Half Artiem es va celebrar en modalitat duatló. / Half Artiem Menorca

Maó

Els més de 400 participants de la Artiem Half Menorca Triatlon de Fornells van demostrar aquest diumenge ser més forts que la Tramuntana per a desafiar al mal temps. La tempesta i la pluja, lligats a l'alerta taronja per fenòmens meteorològics decretada per Emergències, va propiciar que l'organització optés per cancel·lar el tram de natació convertint la prova en un duatló en el qual el mallorquí Francesc Artigues i la italiana Martina Dogana, en la modalitat Half, i Lídia Grimalt i Sebastia Gelabert, en Short, van ser els grans protagonistes.

Des de les 5 del matí, els organitzadors van contemplar com la pitjor part de la previsió havia caigut durant la nit i que la Policia Local des Mercadal i la Guàrdia Civil no comptaven amb avisos d'incidència derivats pel mal temps, per la qual cosa després de valorar els comunicats meteorològics juntament amb els jutges, es va prendre la decisió del canvi de modalitat de la prova decretant un duatló en el qual els participants havien de començar amb una carrera a peu de 2 quilòmetres en les dues modalitats. La responsabilitat i la prudència de l'organització es va veure corresposta amb el fet que cap participant va haver de rebre assistència per part del personal mèdic. Nil Riudavets, paratriatleta a la recerca del seu somni olímpic a París 2024 va ser el més ràpid en Short a completar la transició a la bicicleta a la meitat de l'ovació que li va regalar l'afició local.

En Half, molt aviat la batalla es va centrar en les figures de Guillem Tomeu Vadell, Francesc Artigues i Andrés Chirinos els qui van prendre la davantera amb bicicleta trencant la carrera en les tres voltes amb un total de 84 quilòmetres, aproximadament. En dones, la italiana Martina Dogana no va trobar rival i va liderar rumb a la victòria davant una Núria Sbert que, a més de ser la representació menorquina, tornava a participar en Fornells, defensant aferrissadament la segona plaça.

El duel masculí, comandat en la seva pràctica totalitat per Vadell, es va voltejar en els instants finals quan Artigues el va superar en el camí a meta després dels 21 quilòmetres de carrera a peu travessant la línia amb un temps de 3.38:06, mentre el segon va ser el propi Vadell amb 3.38:17, en una arribada molt justa, que va completar el peruà Andrés Chirinos amb 3.39:05.

Dogana va volar cap a la meta per a creuar-la amb molta solvència i amb un temps de 4.22:12 per davant d'una gran Alba Pujol que va remuntar en l'últim tram de carrera a peu a Núria Sbert, emportant-se la plata amb 4.40:10 pels 4.41:13 de la menorquina en el seu retorn a la competició amb un excel·lent sabor de boca.

En la competició Short, meravellós duel el que van protagonitzar tant elles com ells. Sebastià Gelabert es va emportar el triomf amb 1.30:29 després de compartir tota la carrera Francesc Escolà, i decantar-se la victòria en l'atac final (1.30:56). Va completar el podi Miquel Àngel Salom amb un crono d'1.31:31.

Un argument similar es va donar en la competició femenina amb una gran Lidia Grimalt que va defensar la seva renda davant Marta Rosselló amb tot el disponible per a una diferència final de 10 segons favorable a la primera (1.47:47 per 1.47:57). El podi el va completar Judit Llovera amb 1.52:40.

En equips masculins, els més ràpids van ser Oscar Florit, David Sintes i Joan Florit, mentre que en dones la victòria va ser per a Laura de Toca, Sara Amorós i Cristina Villaseca i el triomf mixt va caure a les mans de María Fiol i Nacho Juanico. La competició es va tancar amb el lliurament de trofeus a càrrec de l'alcalde donis Mercadal, Francesc Ametller, Josep Pastrana, vicepresident de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i conseller d'Economia i els regidors de l'ajuntament donis Mercadal, Lali Garriga, Joan Palliser i Javier Periáñez.

Es tanca la Artiem Half Menorca més internacional dels últims anys amb representació de diversos atletes estatunidencs, sud-americans, així com diversos grups d'esportistes britànics, francesos i italians, amb un grup que va superar a la vintena de persones.

Els atletes campions de les dues modalitats junts al podi. / Half Artiem Menorca

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00