Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Opinión
Las voces de la radio

Qui s'en recorda del que passa a certs països on no es compleixen els drets humans?

Memòria, periodisme i drets humans

Ramón Orfila / Ramón Orfila

Mahón

Ramón Orfila reflexiona sobre la vulneració dels drets de les persones a certs països i del tractament (o la manca de tractament) d'aquestes notícies que, per exemple, arriben d'Arabia Saudí.

Informe d'Amnistia Internacional

Segons informen des d'Amnistia Internacional, continúen les restriccions del dret a la llibertat d'expressió, associació i reunió. El Tribunal Penal Especialitzat va imposar dures penes de presó a persones pel treball de drets humans i per expressar opinions dissidents. Entre les persones detingudes arbitràriament, enjudiciades o condemnades hi havia defensors i defensores dels drets humans, persones crítiques amb el govern i altres que realitzaven activisme polític. A les defensores dels drets humans que sortien de presó en llibertat condicional se'ls imposava la prohibició judicial de viatjar. Els tribunals van recórrer àmpliament a la pena de mort, i hi va haver execucions per una gran varietat de delictes. Els treballadors i treballadores migrants seguien sent vulnerables als abusos i l'explotació en virtut del sistema de patrocini laboral del país, i milers van ser reclosos arbitràriament i posteriorment deportats. Les autoritats penitenciàries van violar el dret a la salut de defensors i defensores dels drets humans i altres persones empresonades després de judicis manifestament injustos.

Qui s'en recorda del que passa a Arabia Saudita?

04:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677846870261/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad