Sociedad

El Consell de Govern declara ‘inversió d’interès autonòmic’ les obres de creació del nou CEIP Es Mercadal

El nou centre s’ubicarà en un solar situat als afores del nucli del municipi i tindrà una superfície construïda total de 3.372,53 m2

Visió virtual del nou CEIP Es Mercadal

Maó

L’edifici es farà en forma de ’U’ i tindrà 6 accessos independents per facilitar-ne el funcionament. A més, es configurarà en dues plantes, amb un pati central a la cota de les aules d’infantil i primària. Sota el pavelló de primària s’ubiquen els espais complementaris de menjador i cuina, les aules polivalents, l’aula UEECO i el gimnàs, així com les pistes esportives. A la planta superior s’ubiquen les 12 aules, així com la biblioteca i la sala de professors.

El projecte preveu una construcció seguint criteris racionals, econòmics i sostenibles. Per això, es potenciaran els mitjans naturals per aconseguir una bona climatització del centre, a fi d’optimitzar els recursos.

Una vegada surti a licitació, el termini d’execució de les obres és de 12 mesos. L’inici de les obres està previst al llarg del 2023.

La construcció del nou centre atén a la necessitat d’escolarització que hi ha actualment al municipi des Mercadal i a la necessitat de garantir la prestació d’aquests ensenyaments de manera idònia.

Aquesta obra, de més de 6,7 milions d’euros, és una de les previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00