Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Ocio y cultura

Què es la Menorca talaiòtica?

En el primer capítol d'aquesta sèrie de podcast, ens apropem al contingut del patrimoni singular de la prehistòria de Menorca

Maó

La primera passa que hem fet per intentar explicar què es la Menorca talaiòtica ha estat sortit al carrer i demanar a la gent què entèn per aquesta denominació.

Menorca Talaiòtica és el que la població de l’illa reconeix avui dia com el conjunt de monuments i llocs de la seva prehistòria. S’han destacat els més importants dins un ampli territori que abasta el 5% del territori insular. Això son 3.527 hectàrees, es a dir, l’equivalent a 5.039 camps de futbol professional.

No hi ha cap altre indret al món com aquesta illa que té una densitat tan gran del testimoni arquitectònic de les generacions passades, i que es conserva des de fa més de 2.000 anys. S’han inventariat 1.568 llocs arqueològics prehistòrics, la qual cosa significa una notòria densitat mitjana de 2,3 llocs per km2.

Des d’inics de l’Edat del Bronze, passant per l’Edat del Ferro i fins a l’ocàs d’aquesta cultura, amb l’ocupació romana de l’illa, han quedat fins avui com a testimoni d’aquesta Menorca Talaiòtica assentaments, espais funeraris, santuaris i llocs sagrats. De Menorca són úniques i exclusives les navetes d’enterrament, els santuaris de taula i les monumentals cases circulars, convertits en estandarts del patrimoni prehistòric menorquí.

Quant més ens apropem a les troballes, les investigacions, les excavacions, més aprenem de com va ser la preshistòria de Menorca i les seves singularitats.

En els propers episodis seguirem aquest camí de descoberta que sorprendrà a la majoria d'oients.

Si t'ha agradat, pots aprofitar ara per compartir el podcast.

Aquí tens altres capítols

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00