Menorca és d'or, de LEB OR

L'Hestia supera 67-61 al Clavijo i puja a la segona categoria del bàsquet estatal

L'equip va celebrar així el seu ascens de categoria. / Tolo Mercadal-FEB

Maó

Menorca és d’or. L’Hestia ha culminat el somni de l’ascens amb un triomf incontestable per 67-61 sobre un Clavijo que mai ha pogut albirar la remuntada. Sobre tot tenint present els 8 punts de marge que Menorca ja duia de l’anada.

El Clavijo només ha anat per davant al marcador amb dos tirs lliures de Coffi que han posar el 0-2 al lluminós. Però un Bintaufa ple amb 5.125 espectadors i un Hestia molt més concentrat i treballat que el seu rival no pensaven tolerar això. Dues cistelles consecutives de Nacho Arroyo i Diego Alderete han capgirat el marcador (4-2). El Clavijo mai més s’ha tornat a posar pel davant.

Ha estat un duel molt tàctic. L’Hestia plantejava defensa individual mentre que els de Logronyo alternaven individual i zona. Però per trencar les dificultats hi havia avui un Jackson estel·lar. 6 punts seus han permès tancar el primer quart amb 11-10 a favor dels illencs.

Al segon quart Zamora ha volgut controlar més les possessions jugant amb Arroyo i Pol Molins junts. Un perillós 15-10 obligava a l’entrenador visitant Jenaro Díaz a demanar un temps mort. Li sortia bé i empatava el matx (15-15), però un triple de Molins, un altre d’Alderete, una cistella de dos d’Stoilov i set punts més de Jackson (acabaria amb 22) situaven el lluminós amb 30-20 i nou temps mort de Clavijo.

Els nervis per la impotència davant del bloc sòlid de l’Hestia va afectar a l’entrenador dels de La Rioja i Díaz va rebre dues tècniques seguides que el van obligar a marxar de la pista expulsat.

Jackson va seguir destrossant la cistella rival i s’arribava al descans amb 35-22 per l’Hestia davant d’un pavelló que no parava d’animar els seus.

El tercer període va començar com un malson pels visitants. L’Hestia es posava 18 per sobre (43-25) que sumats als 8 punts de renda de l’anada gairebé certificaven l’ascens. Això va provocar certa relaxació dels locals que van encaixar un parcial de 0-9 (43-34) que Javi Zamora va haver d’aturar amb un temps mort. Álex Tamayo tornava a anotar i l’Hestia assolia un parcial de 7-0 per deixar clar que no permetrien cap sorpresa. El tercer període acabava 52-36. Impossible ja pel Clavijo que havia de remuntar 24 punts en 10 minuts.

Jackson anotava només començar el darrer parcial. Dos tirs lliures de Pol Molins posaven el 56-36 al marcador en el que seria el màxim avantatge a favor de l’Hestia. Aquí va arribar un nou relaxament d’un equip que ja es sabia a LEB Or i va encaixar un parcial de 0-13 (56-49). Nou temps mort de Zamora i retorn a la pista de l’artilleria pesada. Jackson, una piconadora a la cistella rival, va encadenar quatre punts seguits per tallar la mala ratxa en atac (60-49).

A partir d’aquí l’Hestia va voler jugar amb possessions molt llargues per fer que els minuts passessin el més prest possible fins el 67-61 final.

El xiulet final va desfermar l’alegria entre els assistents a Bintaufa amb una comunió espectacular entre jugadors i afició.

Aquest fet el va destacar l’entrenador Javi Zamora a la roda de premsa posterior on va deixar clar que l’empenta de l’afició havia estat per a l’equip “energia màgica” i sentenciava que “Menorca ha arribat a la LEB Or per a quedar-se”.

Així es van viure els darrers segons del partit a Bintaufa.