Sociedad

Més per Menorca critica l'intervencionisme del Govern balear al Consell Insular

Demanen que els populars retirin la proposta de l'ordre del dia del ple que afecta a la Comissió tècnica d'Urbanisme i Ordenació del Territori

Més considera que l'equip de govern vol incloure un comissari política a la Comissió tècnica d'Urbanisme i Ordenació del Territori. / Google maps

Maó

Més per Menorca ha denunciat públicament aquest dijous la intenció de l'equip de govern del Consell Insular de Menorca d'“incorporar un comissari polític del Govern a la Comissió tècnica d'Urbanisme i Ordenació del Territori”.

Els menorquinistes han destacat en un comunicat que la Comissió Tècnica Assessora d'Urbanisme i Ordenació del Territori és un òrgan col·legiat del Consell de Menorca, de caràcter necessari, deliberant, consultiu i no decisori, la funció principal del qual és l'estudi i l'informe de les propostes que es porten a consideració dels assumptes relacionats amb l'urbanisme i l'ordenació del territori. "Entre les seves competències, hi ha la d'estudiar i elaborar informes de les propostes que se sotmeten a consideració de tots aquells expedients que hagin de ser resolts pel ple i pel Consell Executiu", han manifestat des de la formació. D'aquesta manera, han criticat que l'equip de Govern del Consell de Menorca pretengui aprovar, al ple de setembre, una proposta per a l'ampliació de la comissió tècnica assessora en matèria d'urbanisme i territori per incloure un membre del Govern a la comissió .

Més per Menorca ha recordat que la Llei 14/2000, dordenació territorial, va crear la Comissió de Coordinació de Política Territorial, constituïda per representants del Govern i dels diferents Consells. Tot i això, han apuntat que aquesta mateixa comissió va ser derogada el 2020 en comprovar-se la seva poca necessitat ja que les competències de la matèria són pròpies dels Consells, tal com reconeix l'Estatut d'Autonomia.

Els menorquinistes han indicat que des que el Consell té la competència, el 1990, mai no hi ha hagut cap representant del Govern a la Comissió Insular d'Urbanisme o a l'actual Comissió Tècnica Assessora. "Precisament perquè sempre s'ha entès que és una competència pròpia de l'administració insular en què no hi ha d'haver intromissió per part de l'Executiu autonòmic", han dit.

En aquesta línia, Més per Menorca ha sol·licitat a l'equip de govern liderat pel popular Adolfo Vilafranca, que retiri la proposta de l'ordre del dia del ple, perquè considera que aquesta ampliació "representa una regressió a l'autonomia del Consell i les seves competències" ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00