Política

Més per Menorca demana al Consell augmentar el CARB fins a 2 milions d'euros

La proposta, que ha registrat el conseller de Més per Menorca, serà debatuda durant el proper ple

JAVIER BELVER EFE

Maó

Més per Menorca ha sol·licitat al Consell Insular de Menorca que el Contracte Agrari de la Reserva de Biosfera (CARB) passi dels 900.000 euros actuals a un total de 2 milions d'euros per a l'any 2024.

En aquesta línia, el portaveu dels menorquinistes al Consell, Josep Juaneda, ha plantejat revisar les bases de la convocatòria dels ajuts del CARB per ampliar la cobertura a les activitats professionals del sector forestal.

La proposta, que ha registrat el conseller de Més per Menorca i que serà debatuda durant el proper ple, també inclou començar a treballar en la creació d'una línia d'ajuts similar al CARB, però destinada a les activitats professionals del sector pesquer.

Juaneda ha recordat que la Llei Menorca Reserva de Biosfera, en el títol VI Finançament, estableix a l'article 80 el mecanisme especial de finançament de la Reserva de Biosfera de Menorca, on a l'apartat 1 s'indica que s'hi inclouen, entre d'altres, la finançament de les accions previstes als plans d'acció de la Reserva de Biosfera; ia lapartat 2 es fixa la quantitat anual mínima, inicialment de 5 milions deuros, que han daportar conjuntament, un 25 per cent el Consell i un 75 per cent el Govern.

En aquest sentit, el portaveu menorquinista ha apuntat que en el marc del Consell Social de la Reserva de Biosfera, es van debatre les prioritats a impulsar mitjançant el mecanisme especial de finançament de la llei, a proposta de l'administració insular, i una va ser avançar cap a l'economia sostenible, amb eines com ara el CARB.

"És imprescindible que es faci una clara aposta pel sector del camp, pel sector forestal i pel sector pesquer perquè es converteixin en un pilar de l'economia menorquina", ha dit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00