Sociedad

El Govern lliura a 14 comerços de Ciutadella els distintius 'Emblemàtics Balears'

L'objectiu d''Emblemàtics Balears' és fomentar i impulsar l'activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels petits establiments comercials de tota la vida, aquells petits comerços amb història, les botigues arrelades als nostres barris i pobles"

Comerços emblemàtics de Ciutadella

Ciutadella

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de Sant Pere, i l'alcaldessa de Ciutadella, Juana Mari Pons, han reconegut aquest dijous el paper del comerç tradicional amb el lliurament dels distintius d''Emblemàtics Balears' als 14 establiments de Ciutadella adherits al projecte de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Balears (IDI) i de la direcció general d'Empresa, Autònoms i Comerç.

L'acte, que ha tingut lloc al Saló Gòtic de l'Ajuntament de Ciutadella, ha comptat amb la participació del regidor de Comerç, Fires i Mercats, Miquel Fullana; de la directora general d'Indústria i Polígons Industrials, Ingrid de la Fuente, i de la gerent de l'IDI, Silvia Delgado, com també amb representants dels comerços que formen part d''Emblemàtics Balears'

El conseller ha afirmat que l'objectiu d''Emblemàtics Balears' és fomentar i impulsar l'activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels petits establiments comercials de tota la vida, aquells petits comerços amb història, les botigues arrelades als nostres barris i pobles".

Igualment, Sáenz de San Pedro ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Ciutadella i “l'esforç i la constància dels comerciants que han mantingut vius els negocis”.

Per part seva, l'alcaldessa ha expressat que Ciutadella, amb el pas dels anys, ha vist créixer el seu teixit comercial. "Els emprenedors del municipi han volgut aprofitar les noves perspectives de comerç, però, també han sabut preservar amb coratge i fermesa els establiments històrics, les botigues de proximitat, que són el testimoni del nostre passat i són, ara com ara, un valuós patrimoni que hem de protegir i defensar”, ha manifestat.

Segons han explicat, el projecte 'Emblemàtics Balears' neix de la necessitat de protegir els comerços amb més tradició dels municipis, encara que la resta de teixit comercial també se'n beneficia, ja que els emblemàtics funcionen com a element de reclam per als visitants de dins i fora de les Illes.

L´Ajuntament de Ciutadella ha identificat els comerços del municipi que complien els requisits per ser emblemàtics, d´acord amb el manual de l´IDI que estableix les diferents categories.

Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són anomenats emblemàtics.

Des del Govern han destacat que 'Emblemàtics Balears' és un projecte viu que permet la incorporació de més comerços a mesura que compleixin els requisits. Menorca compta actualment amb 49 comerços emblemàtics, cinc d'ells a Alaior, 14 a Ciutadella, un a Es Mercadal, 11 a Ferreries i 18 a Maó.

Els comerços adherits de Ciutadella són Avarca Pons, Can na Faies, Ca na Riera, Can Sa Pollaca, Calçats Torres, Can Llufriu, Cas Celler, Cicles Caymaris, Coll 1925, Forn Can Diego, Foto Studi Hernando, Gelats Torres, Joieria Carles i Pastisseria El Diamant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00