Política

El manteniment del Convent de Sant Diego d´Alaior costarà 163.570 euros al´any

Els primers passos després de la signatura daquest conveni seran, en un termini màxim de sis mesos des de lacord de cessió, la creació del Consell Social del Convent de San Diego

Pati de Sa Lluna

Maó

El Consell de Menorca, el Govern balear i l'Ajuntament d'Alaior dedicaran 163.570 euros anuals al manteniment del Centre Cultural Convent de San Diego, un convent franciscà del segle XVII catalogat com a Bé d'Interès Cultural des del 1993.

Representants de les tres institucions han signat aquest dimecres l'acord que estipula la cessió d'ús del convent al consistori amb una durada de deu anys i l'aportació de 54.523 euros a cada entitat per garantir el manteniment i els serveis d'aquest espai, ha informat el Consell insular en una nota.

Els primers passos després de la signatura daquest conveni seran, en un termini màxim de sis mesos des de lacord de cessió, la creació del Consell Social del Convent de San Diego, que serà l'òrgan per a la participació ciutadana en la gestió de lespai.

Per al president insular, Adolfo Vilafranca, aquest projecte és important perquè la finalitat de fer servir aquest espai és conservar el patrimoni historicoartístic de Menorca, contribuir a la promoció cultural d'Alaior i impulsar la projecció turística a l'illa.

El Convent de San Diego va ser adquirit per l'entitat Inestur (actual AETIB) el 21 de febrer de 2005. L'any següent aquest immoble va ser inclòs al Catàleg de protecció arquitectònica i de béns etnològics de l'Ajuntament d'Alaior.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00