Sociedad

Consell i ajuntaments de Menorca invertiran prop de 400.000 euros per controlar les colònies de moixos

La Llei de Benestar Animal obliga els ajuntaments a censar, castrar, vacunar i identificar amb un microxip tots els moixos abandonats al carrer, responsabilitat per a la qual comptaran amb l’ajuda econòmica del Consell

Gatos callejeros. Foto: Getty Images / Jose A. Bernat Bacete

El Consell insular i els vuit ajuntaments de Menorca invertiran 391.500 euros anuals per garantir la gestió dels centres d'acollida d'animals i controlar les colònies de moixos de carrer, en compliment de la Llei de Benestar Animal.

Les nou institucions han subscrit un conveni, publicat al Butlletí Oficial de les Balears, que estarà vigent fins a finals de 2025 i compromet les administracions a compartir al 50 per cent el cost d'aquests serveis, que s'ha incrementat considerablement per complir amb les noves obligacions legals.

La llei obliga els ajuntaments a censar, castrar, vacunar i identificar amb un microxip tots els moixos abandonats al carrer, responsabilitat per a la qual comptaran amb l’ajuda econòmica del Consell.

La gestió dels centres d’acollida d’animals tornarà a ser confiada a les protectores de Maó i Ciutadella.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00