Sociedad

Arriba el XXIII Premi a la millor peça de Formatge Mahón-Menorca

Les formatgeries guanyadores de cada varietat i tipus de formatge rebran un premi en metàl·lic de 750 € i un trofeu

Imatge d'arxiu

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida del formatge Mahón-Menorca convoca el XXIII Premi a la millor peça de Formatge Mahón-Menorca.

Les formatgeries guanyadores de cada varietat i tipus de formatge, és a dir, tant del Mahón-Menorca Artesà, com del Mahón-Menorca, en la varietat semicurat i curat, rebran un premi en metàl·lic de 750 € i un trofeu.

Com sempre, cada formatgeria pot presentar una peça de formatge a la categoria de semicurat i una peça a la categoria de curat. Les formatgeries inscrites en els dos tipus: Mahón-Menorca i Mahón-Menorca Artesà, es poden presentar a les dues categories.

Les peces de formatge artesà les poden presentar directament les formatgeries o el madurador; en qualsevol cas, només una per categoria.

Els maduradors que hagin tractat les peces guanyadores, rebran un diploma i la possibilitat de fer constar a la seva publicitat la circumstància de ser el guanyador d'aquest concurs, durant un any, utilitzant el segell distintiu de guanyador del concurs, dissenyat pel Consell Regulador, que podreu mostrar a la vostra etiqueta comercial.

S'esmentaran els segons i tercers classificats, els quals rebran un trofeu, però no podran fer publicitat, ni fer-ho constar a l'etiquetatge.

La selecció dels guanyadors l'han feta els jutges del Jurat de Tast de la D.O.P. en diferents sessions.

Les peces del formatge Mahón Menorca Artesà s'han analitzat sensorialment, pel jurat de tast del Consell Regulador, dimarts de juny, seleccionant les cinc millor puntuades de cada varietat, i el dijous 6 de juny, es tornarà a reunir el jurat de tast per seleccionar les peces artesanes guanyadores entre les deu finalistes.

Les peces del formatge Mahón Menorca s'analitzaran el dijous 13 de juny.

La participació de les formatgeries artesanes ha estat molt elevada, de les 44 formatgeries inscrites a la data de la convocatòria, n'han participat 34, és a dir el 77%.

S'han presentat 33 formatges semicurats i 29 formatges curats, en total 62 peces artesanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00