Sociedad

L'òpera La Bohème arribarà dissabte a tots el geriàtrics i clubs de jubilats de Menorca

L'objectiu de la iniciativa 'Òpera Gran' és difondre i apropar a la gent gran de Menorca una manifestació cultural i singular de l'illa com és l'òpera i ampliar-ne de cada vegada més el seu vessant social

'Òpera Gran' arribarà a tots els geriàtrics de Menorca

La representació de l’òpera La Bohème arribarà a la gent gran de tot Menorca aquest cap de setmana a través del programa Òpera Gran, una iniciativa impulsada per Amics de s'Òpera de Maó i la Fundació Menorquina de l'Òpera amb la col·laboració del Consell Insular i de l'Ajuntament de Maó. L'objectiu d'aquest programa és difondre i apropar a la gent gran de Menorca una manifestació cultural i singular de l'illa com és l'òpera i ampliar-ne de cada vegada més el seu vessant social. D'aquesta manera, s'enregistrarà l'estrena de La Bohème aquest divendres, 7 de juny, al Teatre Principal de Maó, i l'endemà, el dissabte 8 juny, l'espectacle es retransmetrà a centres de dia, geriàtrics i clubs de jubilats de tots els municipis. De moment, hi ha 15 centres de dia, clubs de jubilats i geriàtrics inscrits, i la xifra va en augment.

"Enguany, la iniciativa s'estén a tot Menorca, ja que s'han inscrit centres de tots els municipis. La connexió es farà en directe i simultàniament a tots ells dissabte a les 17.00 hores. A més, els centres inscrits tindran l'enllaç a la seva disposició per tal de poder veure l'òpera durant la setmana i en els horaris que trobin oportuns, perquè la funció té una llarga durada i es pot compaginar amb altres activitats. D'aquesta manera, apropam la cultura a la gent gran de Menorca", ha explicat el president d'Amics de s'Òpera de Maó, Joaquín Comas, durant la presentació d'Òpera Gran.

El batle de Maó, Héctor Pons, ha destacat que la iniciativa vol arribar al màxim de públic possible. "La gent gran és la que ens ha permès arribar on som avui, una generació que va viure anys molts complexos i consideram que aquesta és també una manera de fer-los un petit reconeixement. És a dir, fer arribar a la gent gran, en aquesta etapa de la seva vida, l'oportunitat de veure l'òpera de manera còmoda, apropant-nos a ells, i promoure que l'òpera arribi al màxim de públic possible", ha exposat el batle de Maó.

Aquesta és la segona edició del projecte Òpera Gran, que es va celebrar per primera vegada l'any passat. "Des del Consell Insular celebram poder acostar l'òpera a la gent gran de Menorca amb aquesta iniciativa. L'any passat es va fer una prova pilot amb molt d'èxit i enguany ja són 15 els centres geriàtrics i de dia que veuran La Bohème en directe com si fossin al Teatre Principal. El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, coordina la iniciativa, i encara poden ser més els centres inscrits d'aquí a tengui lloc l'esdeveniment. En nom del Consell Insular volem felicitar a Amics de s'Òpera de Maó per dur l'òpera a la gent major, els vertaders responsables de que la Menorca actual sigui una societat de cultura", ha reflexionat el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports de Menorca, Joan Pons.

El president d'Amics de s'Òpera de Maó ha recordat que Òpera Gran és una branca més de les iniciatives socials i educatives que es duen a terme. "Enguany hem creat els Premis Lucrècia, pels quals apadrinam 4 joves creatius de Menorca. També continuam amb els tallers educatius als instituts i convidam després els alumnes a la funció. A la vegada, com és habitual, La Bohème es podrà seguir en directe divendres a través d'una pantalla al carrer de Ses Moreres amb l'exitosa iniciativa Òpera a la Fresca. I, a més, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Maó s'ha fet un taller per divulgar l'arxiu històric operístic que es conserva. Durant les representacions hi haurà una petita mostra exposada al vestíbul del Teatre Principal", ha conclòs Joaquim Comas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00