Sociedad

El PP guanya les eleccions europees a Menorca

Però els partits progresistes aconsegueixen més vots que la dreta i l'extrema dreta

Rosa Estaràs y Marga Prohens celebraven anit la victòria popular a Baleares. / PP Balears

Les europees a Menorca han deixat a un PP que ha guanyat a 5 municipis de l’illa, Ciutadella, Maó. Es Migjorn, Ferreries i Alaior, però amb una diferència no massa gran sobre un PSOE que s’ha imposat a Es Castell, Sant Lluís i Es Mercadal. A destacar que a dos d’aquests municipis l’ajuntament es popular amb majoria absoluta.

El triomf a Balears ha estat més clar pels populars que han aconseguit un 35,7% dels vots per un 28,9 del PSOE que gairebé calca el percentatge de les darreres europees.

A nivell insular el PP ha sumat un total de 9.600 vots per 8.950 del PSOE. VOX ha assolit 2.150 i Ara Més que anava a la coalició Ara Repúbliques ha sumat gairebé 2.100. Sumar ha superat els 1.500 mentre Se Acabó la fiesta s’ha quedat aprop del 1.200 i Podemos ha tingut un total de 1.000.

La secretaria general del PSOE, Susana Mora ja ha fet una valoració d’aquests resultats on lamenta la baixa participació d’un 38,9% però on ha destacat que malgrat la victòria del PP, les forces progresistes han sumat més vots que les de dretes moderada i extrema. Precisament Mora també ha lamentat el creixement de l’extrema dreta, aspecte en el que diu que hauran de treballar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00