Sociedad

Maó acollirà la manifestació de l'orgull LGTBIQA+ el dia 28

El col·lectiu Diverxia tem una tornada a la 'Espanya en blanc i negre

El grup Diverxia organitza una nova marxa de l'orgull LGTBIQA+ a Maó. / Jordi Ribera

Maó tornarà a acollir una desfilada de l’orgull LGTBIQA+ el proper 28 de juny. Tots els actes s’han presentat aquest dilluns.

Aquest dilluns, l’Ajuntament de Maó i l’organització Diverxia han presentat conjuntament el programa dels actes que se celebraran, a Maó, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+.

Els actes de reivindicació començaran el proper 26 de juny, amb una taula rodona sobre els discursos d’odi contra el col·lectiu LGTBIQA+ a les illes Balears. Serà a les 20.00 hores, a La Cavatina, a càrrec de la Fundació Alas, Sa Clau de s'Armari i Diverxia Menorca.

L'endemà —i finançada pel Consell Insular de Menorca— es durà a terme la xerrada “Bujarras y mariliendres del pasado: perspectivas arqueológicas del género y la sexualidad”, amb la participació dels arqueòlegs Jared Caballero i Toni Higuero.

El 28 de juny, a les 20.00 hores, la plaça de la Constitució, de Maó, acollirà la lectura del manifest de l'Orgull LGBTIQA+ 2024 i l’inici de la manifestació. La protesta arribarà a plaça d’Espanya, on també tindrà lloc la festa posterior.

A més d'això, durant el capvespre del 28 de juny, l'entitat FILOSA oferirà un taller de xapes, a la plaça de la Constitució, a partir de les 16.00 hores.

Andrés Armengol, president de Diverxia, posa de relleu la necessitat de reivindicar la diversitat, “un valor bàsic – diu – per no tornar a un món en blanc i negre, quelcom que des de molts sectors es pretén arribar”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00