Sociedad

El GOB demana a Pedro Sánchez que recorri davant el TC el decret de simplificació de Prohens per suspendre'l

El GOB fonamenta aquest recurs en la vulneració dels principis d'igualtat, seguretat, no regressió i protecció ambiental

Vista aèria dels hortals

L'organització ecologista GOB ha demanat aquest dimarts al president del Govern, Pedro Sánchez, que recorri davant del Tribunal Constitucional el decret de simplificació administrativa del Govern balear per provocar-ne la suspensió.

L'entitat ha preparat una carta amb l'argumentació per al recurs d'inconstitucionalitat, un escrit que preveu adreçar Sánchez els propers dies. El GOB fonamenta aquest recurs en la vulneració dels “principis d'igualtat, seguretat, no regressió i protecció ambiental”.

El GOB recorda que el text del Govern de la popular Marga Prohens, que convalidarà aquest dimarts el Govern, modifica més de 50 normes. Els ecologistes consideren que considera que "implica conseqüències greus pel que fa a les garanties de protecció dels recursos naturals i del sòl" ia més creuen que no es justifica "en absolut la urgència més enllà de l'evitació del debat social i polític".

El grup s'ha referit, entre d'altres, a aspectes com l'eliminació de la Comissió de Medi Ambient, la legalització d'edificis en rústic, els nous aparcaments a les platges saturades, la modificació de la Llei de Reserva de Biosfera, o la "desarticulació" de la Iniciativa Legislativa Popular que aquesta mateixa organització va impulsar sobre el Benestar de les Generacions presents i futures.

D'altra banda, el GOB ha informat que es persona als ajuntaments com a part interessada a tots els expedients de legalització de construccions en rústic que es puguin tramitar arran d'aquest Decret. L'entitat ha criticat que el fet que els procediments de legalització es facin als ajuntaments, sense passar per comissions o informes d'altres organismes, fa que aquestes legalitzacions "siguin completament opaques".

En aquest sentit, el GOB ha expressat les seves “sospites de frau” en expedients de legalització amb aquesta “nova amnistia”. "No es pot permetre un nou colador d'il·legalitats que premiï les infraccions i permeti, encara més, que els especuladors facin negoci a costa del nostre danyat territori", han protestat els ecologistes.

Per això, en personar-se en els procediments el GOB busca que se li hagi de traslladar de tots els expedients, recordant que un informe del Defensor del Poble ha avalat que té dret a accedir-hi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00