Plec de lectura 34. Tomás Vidal Bendito
Un home proper a la geografia i sociologia de Menorca

Plec de lectura 34. Tomás Vidal Bendito
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
Mahón
Tomàs Vidal Bendito, nascut a Maó el 12 d’abril de 1941, era el sisè fill d’una família que vivia en una casa plena de libres, mapes i pintures que el seu avi, Joan J. Vidal i Mir, havia anat col·leccionant durant tota la seva vida. Estudià a l’institut de Maó i després es llicencià en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, on es doctorà per després exercir-hi de professor a la Facultat de Geografia. Bona part dels seus escrits van tenir Menorca com a eix d’estudi, sobretot en temes de geografia humana, com ara la demografia i el món rural, però també li interessà la cartografia històrica i altres aspectes vinculats a l’illa com la traducció de llibres que parlaven de Menorca, com ara el Die Balearen de l’arxiduc Lluís Salvador, o la Descripció geogràfica i estadística de l’illa de Menorca de Lindemann.
Va ser membre fundador de l’Institut Menorquí d’Estudis i el president del seu Consell Científic durant els 17 primers anys d’existència d’aquesta institució. A l’IME va conviure amb el seu amic d’infantesa Josep Miquel Vidal Hernández, coordinador científic, amb qui també col·laborava a l’Enciclopèdia de Menorca i a d’altres projectes. Per aquest motiu, hem pensat que li hauria agradat molt que la imatge que acompanya els seus textos sigui una fotografia feta pel seu amic Josep Miquel Vidal, i que aquesta fos del paisatge i les tasques del camp que tant admirava.
Malauradament, Tomàs Vidal morí el febrer de 2019, uns dies abans de veure la llum el seu darrer llibre dedicat a la cartografia història de Menorca, editat per la Fundació de la Enciclopèdia de Menorca.
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
Plec de lectura 34. Tomás Vidal Bendito

Luis Soler
Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...