Sociedad

Stop Macroparc Eòlic tem que si el projecte de la Costa Brava tira endavant acabi sent de 250 aerogeneradors

Cinc entitats organitzen un macroconcert gratuït a l'Escala aquest dissabte sota el lema 'El Mar és Vida'

Organitzadors del macro concert en contra del parc eolic marí a la Costa Brava

Organitzadors del macro concert en contra del parc eolic marí a la Costa Brava / Berta Artigas Fontàs

L'Escala

L'Associació Stop macroparc eòlic marí de la Costa Brava nord tem que permetre el projecte Tramuntana obri la porta a la instal·lació de 250 aerogeneradors: "No seran tres ni 30, seran 250". Ho ha dit un dels seus portaveus, l'investigador del CSIC Ferran Vallespinós. Argumenta que si l'objectiu de la Generalitat és que el 2050 hi hagi instal·lats 3.500 megawatts de potència eòlica i es diu que només al Cap de Creus es pot instal·lar aquest tipus d'infrastructura, són faves comptades.

Els promotors del Parc parlen de 35 molins i 500 megawatts de potència. Amb tot, l'estat encara no ha publicat el mapa d'ordenació de l'eòlica marina i s'espera que ho faci abans de l'estiu. Els opositors diuen que estan disposats a anar fins als jutjats.

Macro concert gratuït a l'Escala

Per augmentar la sensibilització i obrir debat, cinc entitats ecologistes (la IAEDEN-Salvem l’Empordà, l’Associació Stop al macro parc eòlic marí de la Costa Brava Nord, el Fòrum l’Escala-Empúries, SOS Costa Brava i Entesa de l’Escala-Debat Constituent) han organitzat un macro concert gratuït a l'Escala.

Es durà a terme aquest dissabte 14 de maig en el marc d’una jornada que també inclou un debat sobre la transició energètica a Catalunya amb els investigadors Antonio Turiel i Ferran Vallespinós i l’ambientòloga Marta Ball-llosera. Sota el lema “La Mar és Vida”, l’acte reivindica la conservació de la biodiversitat de la zona on es planteja el projecte.

Escolta tota la conversa amb l'investigador del CSIC Ferran Vallespinós, aquí:

Ferran Vallespinós, STOP Macroparc Eòlic Marí

08:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028094/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ferran Vallespinós, organitzador del macro concert

Ferran Vallespinós, organitzador del macro concert / Berta Artigas Fontàs

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad