Sociedad

Refugiats ucraïnesos es plantegen abandonar el territori català per falta d'ajudes i d'oportunitats laborals

A les comarques de Girona algunes famílies ja estan demanant a les entitats que les ajudin a anar a Polònia o Romania, perquè els tràmits són més ràpids i tenen menys problemes amb l'idioma

Arribada de refugiats a Girona

Arribada de refugiats a Girona / ACN

Girona

Desenes de refugiats ucraïnesos s'han posat en contacte amb entitats gironines perquè els ajudin a retornar al seu país o a països fronterers. El motiu és la falta d'oportunitats que tenen aquí, tant per la barrera idiomàtica, com per la lentitud dels tràmits per aconseguir optar a un lloc de feina. "Estem parlant de persones. No volen ser una càrrega" apunta Jan Millastre, president de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines. També afegeix que aquests refugiats veuen que a països més propers a Ucraïna, com Polònia o Romania, tindrien més facilitats per trobar feina i refer la seva vida.

De manera paral·lela, les famílies d'acollida, cada vegada tenen més dificultats econòmiques. "Moltes d'aquestes famílies ja no arriben a final de mes, perquè també han de fer front a un increment de preus" diu Millastre.

Des de l'Associació també denuncien que un 70% dels refugiats està en famílies d'acollida, i només el 30% reben ajuda directa de les administracions.

Escolta tota la conversa, aquí:

Jan Millastre, president de la Coordinadora d'ONG Solidàries

09:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028096/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad