Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Antoni Turmo: "Cinc dies sense jugar després d'una commoció em semblen pocs"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb el metge del CAR, Antoni Turmo, sobre els protocols d'actuació en cas d'una commoció com la que va patir Ronald Araujo

Antoni Turmo: "Cinc dies sense jugar després d'una commoció em semblen pocs"

08:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1652273920422/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Per conèixer els protocols d'actuació davant un cas de commoció com el que va patir el futbolista del FC Barcelona Ronald Araujo durant el partit contra el Celta de Vigo, al 'Què t'hi jugues!' hem parlat amb el doctor Antoni Turmo, metge del CAR i especialitzat en la Medicina de l'Esport. "La primera cosa que s'ha de fer és detectar si el jugador està en parada cardiorespiratòria. En aquest cas, Araujo tenia un traumatisme, i no entres en parada per aquest motiu. No obstant això, el jugador podria haver rebut mal a la columna cervical, i això significa que sí que s'ha de moure al pacient -tal com va fer Eric García-, però has de saber-ho fer per protegir molt la columna.", ha dit el doctor Turmo a SER Catalunya.

L'especialista en Medicina de l'Esport ha esmentat que en cas que una persona no conegui quina és la manera correcta de posar al pacient en posició lateral, ha d'esperar, si no és una situació extrema, que arribi un metge ja que un mal moviment podria comportar lesions més greus. "Un pacient no s'ofega en 30 segons si es dona el cas, però en aquest temps un pot fer-li més mal a l'afectat si acaba patint una lesió cervical.", ha assegurat Antonio Turmo.

El jugador uruguaià del Barça ha rebut aquest migdia l'alta hospitalària, després d'ingressar ahir a l'Hospital de Barcelona. A Anglaterra els protocols de la Premier diuen que els jugadors han d'estar cinc dies sense jugar després de patir una commoció; en canvi a la Lliga, depèn del criteri del metge. Així que ara la incògnita és saber quan reapareixerà Araujo als terrenys de joc. "Cinc dies sense jugar després d'un fet així em semblen pocs. La Federació de Rugbi marca entre 10 i 12 dies", ha explicat el doctor Antoni Turmo, qui ha adveritat que "una segona contusió sempre seria més greu que la primera".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad