Sociedad

Els museus tornen a obrir fins a mitjanit

La Nit dels Museus, una oportunitat per veure aquests espais d'art i cultura amb ulls diferents i amb grans expectatives després de dos anys de pandèmia. Amb Maribel Tost, del Caixafòrum Lleida i Jesús Navarro, del Museu Morera

El director del Museu Morera, Jesús Navarro i la directora del Caixafòrum Lleida, Maribel Tost durant l'entrevista a Ràdio Lleida.

Nit dels Museus, una festa de la cultura. Amb Jesús Navarro i Maribel Tost.

18:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000031312/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Com totes les coses que tornen, la Nit dels Museus s'espera amb expectació. Coses que tornen a fer-se com abans de la Covid, volem dir. Ja ho hem vist aquesta Festa Major, amb carrers plens i participació, ho tornarem a viure per les festes de Moros i Cristians, també aquest cap de setmana, i demà dissabte, quan es faci fosc, els museus tornaran a obrir fins a la mitjanit per oferir als visitants perspectives diferents del que exposen als seus visitants habituals i als que no són tan habituals.

Aquest és l'objectiu. Trobar nous públics interessats en tota la cultura que es pot trobar als museus. I no només parlem de cultura pictòrica, d'arts visuals o sensorials. També cultura científica, literària o teatral. I d'aquí que en alguns dels centres d'art que participen de la Nit dels Museus s'hi programin concerts, actuacions de dansa o bé obres de teatre o de titelles. És a dir, anar més enllà de l'obertura singular de portes fins a mitjanit o de les visites guiades a les exposicions que estiguin en marxa en cada equipament. Cal fer entendre al públic que anar a un museu és una experiència que l'acompanyarà més enllà de l'estona que estigui dins de les seves sales.

Aquest 2022, a la ciutat de Lleida, vuit equipaments participen de la Nit dels Museus: el Museu de Lleida, el Centre d'Art la Panera, el Museu de l'Aigua, el Museu Roda Roda, la Seu Vella, el Castell dels Templers, el Museu Jaume Morera i el Caixaforum Lleida.

La Nit dels Museus és una proposta del Consell d'Europa i del Consell Internacional dels Museus. Als 8 equipaments culturals de la ciutat de Lleida cal afegir-hi els museus de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran que, com a acció singular, enguany plantegen una pregunta als visitants: "Com t'agradaria que fos el museu?".

Entrevista a l'Aquí Lleida de Ràdio Lleida a Jesús Navarro, director del Museu Morera i a Maribel Tost, directora del Caixafòrum Lleida.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad