Actualidad

Quinze anys de la reobertura del Museu Darder

L'equipament va obrir el 2007 sota la gestió de l'Ajuntament de Banyoles i amb una remodelació integral

Museu Darder Banyoles

Museu Darder Banyoles / Berta Artigas Fontàs

Banyoles

L'Ajuntament de Banyoles celebra aquest any el 15è aniversari de la reobertura del Museu Darder amb un balanç de 250.146 usuaris. És un dels equipaments més antics de la demarcació. Es va inaugurar l'any 1916, fruït de la donació de les col·leccions d’història natural del barceloní Francesc Darder i Llimona al municipi de Banyoles. Des de llavors, pràcticament no s'havia ni tocat. El 2003 el consistori va fer-hi una reforma integral i durant cinc anys va estar tancat al públic.

Amb aquesta reforma es va situar la col·lecció natural del segle XIX i principis del XX a la planta soterrada. L'objectiu d'aquesta exposició és que els visitants entenguin i recreïn com era la visió de les ciències naturals abans. A la primera planta hi ha un espai d'interpretació de l'estany. Amb l'aigua com a fil conductor, s'explica als usuaris del museu el recorregut que segueixen les gotes de pluja que cauen a l'Alta Garrotxa fins que arriben a l'estant, els estanyols, els brolladors i les fonts que hi ha al Pla de l'Estany.

Parlem d'aquest equipament històric amb l'actual regidor de cultura, Miquel Cuenca, sobre els museus d'abans i els d'ara, sobre la polèmica del boiximà i sobre el nou espai d'interpretació de la conca lacustre. Tota la conversa, aquí.

El Museu Darder celebra 15 anys de la reobertura

09:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028174/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Miquel Cuenca, regidor de cultura de l&#039;Ajuntament de Banyoles

Miquel Cuenca, regidor de cultura de l'Ajuntament de Banyoles / Berta Artigas Fontàs

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad