Sociedad

L'hidrogen verd i la sostenibilitat local centraran la jornada 'Món millor' a Tarragona

L'esdeveniment serà el proper dijous dia 26 al Teatret del Serrallo

Tarragona

L'hidrogen verd és el biocombustible del futur? Les energies renovables alternatives avancen inexorablement i els ajuntaments estan adaptant el seu consum per tal que els municipis siguin cada vegada més sostenibles. La nova jornada Món Millor, organitzada per SER Tarragona, estarà dedicada a aquests dos eixos per tal de reflexionar durant més de dues hores amb experts en la matèria que dibuixaran el panorama actual i donaran algunes claus de futur. L'acte serà el proper dijous dia 26 al Teatret del Serrallo de Tarragona a partir de les 9'30h. Posteriorment, el mateix dia al migdia a partir de les 13h el programa 'Aquí Camp de Tarragona' emetrà un resum especial amb els millors moments.

La primera taula rodona comptarà amb la presència del professor Jordi Cartanyà, coordinador de la plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, qui explicarà els detalls de la Vall de L'Hidrogen, que ja compta amb una cinquantena de projectes i una inversió de més de 1.200M d'€. L'Associació Empresarial Química de Tarragona també hi dona suport, igual que el Port de Tarragona; Ambdós tenen el repte d'anar transformant i remodelant les seves instal·lacions per fer-les més ecològiques i reduir la petjada i explicaran els seus plans de sostenibilitat per avançar cap als ODS.

Mirada local per un benefici global

A banda del compromís del sector privat, l'administració pública té un paper clau. Ajuntaments com el de Tarragona ja tenen autobusos municipals propulsats amb hidrogen verd i l'objectiu de fomentar el transport públic i situar els peatons al centre, en detriment del vehicle privat. En aquest sentit s'ha limitat la velocitat a dins del casc urbà a 30 kilòmetres per hora o s'ha apostat pel carril bici. Reus, per la seva banda, durà a terme un projecte per compartir bicicleta. Pel que fa a Salou, a dia d'avui treballa en diversos fronts a nivell de sostenibilitat, i Alcover té una planta de biomassa que abasteix diversos equipaments municipals. Els quatre ajuntaments participaran en la segona taula rodona per parlar de projectes locals per una millora global.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00