Sociedad

Marta Gubau: "Se m'acabava la vida i ara estic aquí fent coses que ni somiava, com anar en bicicleta"

L'associació Donem Girona, que agrupa persones trasplantades, dona visibilitat a la donació d'organs

Marta Gubau als estudis de Ràdio Girona.

Marta Gubau als estudis de Ràdio Girona. / Raül Muxach Pagès

Girona

La Marta Gubau fa gairebé sis anys que té "una nova vida" gràcies a una donació de cor. "Ara no hi seria però estic aquí i fent coses que no somiava, com anar en bicicleta o parlar sense ofegar-me", explica en una entrevista a l'#AquiGirona.

També ha reconegut que després del trasplantament "estava encaparrada amb voler saber qui era el meu donant per agrair-ho a la família però al final acabes assumint que la gratitud és universal".

Forma part de Donem Girona, una entitat nascuda fa poc i que agrupa persones trasplantades i professionals de la sanitat, amb la intenció de "donar visibilitat" a la donació d'organs a partir del seu testimoni.

Una de les coses que intenten explicar és la necessitat de tenir parlat amb la família si es vol ser donant o no per "estalviar l'angoixa" al familiar que haurà de prendre la decisió "en un moment molt complicat".

Donem Girona celebrarà el dia mundial de la donació l'1 de juny a la Plaça de Catalunya de Girona i des del 30 de maig al 6 de juny hi haurà una exposició fotogràfica al vestíbul de la sala d'actes de l'Hospital Josep Trueta.

Escolta l'entrevista sencera a l'#AquiGirona

Marta Gubau, Donem Girona

11:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028226/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00