Economia y negocios

Gairebé la meitat de les petites empreses catalanes han demanat ajuts europeus per digitalització

La jornada SER CONVERSA organitzada per SER Catalunya amb la col·laboració del Banc Sabadell ha analitzat els reptes i oportunitats de les pimes després de la pandèmia i la guerra d'Ucraïna

Barcelona

El 45% de les petites empreses de Catalunya, les que tenen entre 1 i 49 treballadors, han demanat Fons Next Generation per la seva digitalització. Són dades de l'Agència de Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat, d'ACCIÓ que s'han explicat aquest matí a SER CONVERSA, una jornada sobre els reptes i les oportunitats de les PIMES organitzada per SER Catalunya amb la col·laboració del Banc Sabadell.

Jaume Collboni a SER Conversa

L'Auditori AXA ha reunit ponents de diversos sectors que han explicat quina és la situació actual de l'economia i els principals reptes de les petites i mitjanes empreses. S'ha parlat de finançament, de com de rebaixar el consum energètic, de com accedir a la informació sobre els diferents programes dels Fons Next Generation o de com avançar en la digitalització. La jornada l'han obert el director de la SER a Catalunya, Jordi Finazzi, i Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de Barcelona, que ha assegurat que la recuperació econòmica es va consolidant a la ciutat.

Jordi Finnazi a SER Conversa

Sobre digitalització, Josep Salvatella, CEO de la consultora digital ROCA SALVATELLA, ha explicat que la tecnologia és necessària per a les empreses, però que és una peça més, que s'han de saber identificar les oportunitats i quins objectius es persegueixen amb la digitalització. Xavier Elizondo, mànager de l'Oficina Next Generation d'ACCIÓ, ha donat algunes dades de l'interès de les petites empreses catalanes en aquesta qüestió: 11.000 organitzacions, el 45% de les que tenen fins a 49 treballadors, han sol·licitat ajuts del Kit de Digitalització dels Fons Next Generation. És un programa que dona a cada empresa 12.000 euros.

Josep Salvatella a SER Conversa

Elizondo també ha explicat que, fins a aquest moment, 163 projectes d'empreses catalanes han aconseguit fons europeus en les convocatòries estatals competitives, aconseguint el 20% del pressupost. Elizondo ha explicat que la tasca de l'Oficina Next Generation té una part molt important d'explicar a les empreses les convocatòries que surten i la manera per accedir als diners.

El periodista de la SER, Javier Ruiz, ha destacat precisament que una de les dificultats de les petites i mitjanes empreses és la burocràcia a la qual s'enfronten quan volen accedir als fons europeus o altres ajuts públics. I com a exemple ha detallat que el fons Covid per a bars i restaurants no es va arribar a esgotar, malgrat que tots els restauradors estaven passant un mal moment.

El director de desenvolupament de negoci per a empreses del Banc Sabadell, Sergi Sánchez, ha parlat de les finances relacionades amb la sostenibilitat. Diu Sánchez que les empreses han de pensar cada vegada més en l'estalvi de costos, en productes sostenibles i en l'economia circular, com una oportunitat de nous negocis.

El president de la comissió d'Energia de PIMEC, Joan Vila, ha parlat de la necessitat de reduir el consum energètic a les empreses, millorant l'aïllament de les construccions i pensant el tipus d'energia per la qual s'aposta.

Joan Vila, amb Mònica Peinado, a SER Conversa

A la jornada també hem escoltat com han viscut la pandèmia i com n’han sortit amb l'Ada Parellada, xef i propietària del restaurant Semproniana, María Fernández, llibretera de la casa Usher, Ángel Bou, CEO de SIMPLR i Andreu Bru director de tecnologia i innovació de PIMEC.

Taula d'experiències a SER Conversa

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad