Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Salud y bienestar
La verola del mico

“Hem d’estar ocupats, però no preocupats. Els que estan vacunats de la verola tenen una bona protecció durant 80 anys”

Roger Paredes, cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, a l’Aquí Cuní

Barcelona

L’anomenada verola del mico centra atencions en les últimes hores. El cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Roger Paredes, ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat: “És un virus cosí germà de la verola i va aparèixer als anys 70. Es transmet d’animals als homes a l’Àfrica. Habitualment eren casos puntuals i ara hi ha grups d’afectats. Hem d’estar ocupats, però no preocupats. Hem d’entendre com s’han produït aquestes transmissions”

El doctor Paredes explica que “la malaltia és molesta, però benigna i que es resol positivament. La taxa de mortalitat és baixíssima a Occident. Funciona molt bé la vacuna de la verola, que ja estava erradicada. Els que estan vacunats tenen una bona protecció durant 80 anys.”

També ha detallat que “es pot transmetre per relació sexual però també per altres maneres, com la via respiratòria. Cal aïllar als positius i fer una vacunació en anell, amb els seus contactes directes”

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad