Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política

Laura Borràs: "No s’hi valen excuses i no s’hi valen rebaixes. Un consens de quatre no és un consens amb tota la societat"

La presidenta del Parlament, a l’Aquí Cuní, defensa la seva innocència: “És una investigació prospectiva i no hi ha cas. Defenso la meva gestió a l’IEC. No vaig cometre cap delicte”

Barcelona

Per l’Aquí Cuní ha passat la líder de Junts i presidenta del Parlament, Laura Borràs, en ple embolic pel consens sobre el català a l’escola. Borràs ha respost les declaracions del president Pere Aragonès en aquest mateix programa: “No s’hi valen excuses i no s’hi valen rebaixes. La sentència és política. Fer-hi front sí. Col·laborar-hi, no.”

La dirigent de Junts adverteix que “Un consens de quatre no és un consens amb tota la societat. Estem obligats a estar pendents de tothom. Hi ha un assetjament jurídic permanent. Volem que la posició que s’adopti sigui de màxim consens. Estem parlant com si Plataforma per la llengua volgués obstaculitzar”.

Borràs ha explicat que “estem treballant molt intensament perquè hi hagi una proposta amb el més ampli suport possible. Vull confiar que l’acord sigui proper. Estem en una situació de guerra permanent. No driblarem els jutges. Hem de tenir un corpus legislatiu que protegeixi l’escola catalana i la nostra llengua.”

Pel que fa al proper congrés de Junts, reconeix: “I tant que hi ha diferències. Hi ha gent que ve d’un espectre ideològic amplíssim. L’acord que arribem el conseller Turull i jo vol mostrar aquesta transversalitat, aquesta riquesa ideològica. Les circumstàncies, la putrefacció de la democràcia, han fet que tot sigui extraordinàriament complex”.

Segons Borràs, “el meu viatge a la política té bitllet de tornada.” I es defensa respecte dels seus problemes amb la Justícia: “El nivell de preocupació és màxim per la causa judicial que tinc oberta. És una espasa de Damocles que fa com el Guadiana, apareix i desapareix. És una investigació prospectiva i no hi ha cas. Defenso la meva gestió a l’IEC. No vaig cometre cap delicte. L’actuació policial i judicial té un caràcter marcadament polític. Les irregularitats, des del minut zero, són extraordinàries”.

La candidata a presidenta de Junts també ha apuntat: “El balanç d’un any de Pere Aragonès s’ha de fer a partir els acords que es van tancar. S’ha de veure el nivell de compliment i on som en aquest punt. S’ha apostat per una taula de diàleg que no ha donat resultats. No poden ni aportar-los. Però s’ha de ser rigorós i veure quins objectius s’han complert a cada conselleria”

Sobre l’estat de salut de la legislatura, respon: “Vivim en un moment tan convuls on passen tantes coses que només em centro en el compromís amb els nostres votants.”

També assegura que “l’independentisme no està condemnat a noi entendre’ns, hem de treballar per fer-ho perquè és el que ens demana la nostra gent. I al davant els tenim menjant crispetes veient com ens barallem”

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad