Ocio y cultura

Max Pérez: "Dalí no és un bolet, està en un context amb gent tant o més genial que ell"

Figueres estrena 'Dalí a la ciutat dels genis', una visita guiada per donar a conèixer Alexandre Deulofeu, Fages de Climent, Monturiol, Abdó Terrades i Francesc Pujols amb Dalí com a fil conductor

Imatge d'una visita guiada a la ciutat de Figueres.

Imatge d'una visita guiada a la ciutat de Figueres. / Ajuntament de Figueres

Girona

Aquest dissabte Figueres estrena una visita guiada per la ciutat que té per objectiu donar rellevància als personatgs que formaven part de l'hàbitat en què es va desenvolupar Salvador Dalí, el geni del surrealisme i l'atractiu cultural més potent que té la capital de l'Alt Empordà.

A partir d'una proposta ideada per Max Pérez, un graduat i màster en Filosofia per la UdG i estudiós de la figura de Francesc Pujols, Dalí es converteix en un element conductor per conèixer el descobridor de la llei matemàtica que permet predir el futur de les civilitzacions, Alexandre Deulofeu; el poeta que va transformar l'Empordà en centre del món, Carles Fages de Climent; l'inventor d'un peix bio-mecànic, Narcís Monturiol; el rei Micomicó, personatge real que Abdó Terrades va inmortzalitzar o l'empordanès d'importació, Francesc Pujols, fundador de la religió científica catalana i del que Dalí n'era admirador.

En paraules de Pérez, "Dakí no és un bolet, està en un context amb gent tant o més genial que ell", que té "una influència en la seva obra pictòrica". És a dir, sense renunciar a Dalí, l'objectiu és demostrar que a Figueres hi ha molt més que Dalí.

Podeu escoltar la conversa sencera que hem tingut a l'#AquiGirona

Max Pérez, autor de 'Dalí a la ciutat dels genis'

06:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029465/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad