Sociedad

Joan Vila: "Cada funcionari interpreta els permisos subjectivament i així no podem anar de cap manera"

El director executiu de LC Paper explica que Urbanisme li demana plantar arbres al voltant d'un parc fotovoltaic de 4 hectàrees "perquè no es vegi".

Joan Vila, en una imatge d'arxiu.

Joan Vila, en una imatge d'arxiu. / Ràdio Girona

Girona

La llebre saltava amb un tuit del coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, Pere Macias. 'La darrera genialitat de la Comisió d’Urbanisme de Girona és obligar a plantar arbres perquè el sol no toqui “tant” a les plaques fotovoltaiques'.

Qui ha rebut aquesta petició és l'empresa gironina LC Paper, que promou un parc fotovoltaic de 4 hectàrees a tocar de la seva seu per produir 3'4 MW d'energia. El director executiu de la firma, l'enginyer Joan Vila, ha explicat en una entrevista a l'#AquiGirona que el tuit de Macias és "irònic" però sí que els demanen "plantar arbres perquè el parc no es vegi".

Segons Vila, és un símptoma d'un problema "greu" que té l'administració catalana, on, assegura "cada funcionari interpreta els permisos subjectivament i així no es pot anar de cap manera" i afegeix que aquesta subjectivitat "urbanisme la té permanentment amb tot el que remena".

Segons Vila, també és un símptoma d'una societat "malalta que no admet cap canvi al paisatge encara que sigui necessari pel clima". Escolta l'entrevista sencera.

Joan Vila, LC Paper

06:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029617/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad