Sociedad

"Les consultes sobre addicions volen sessions més continuades mentre que les de salut sexual son més puntuals"

El Servei d'Atenció Psicològica d'Addiccions i Salut Sexual de la Universitat de Girona compleix quatre mesos

Marta Hernández i Sergi García als estudis de Ràdio Girona.

Marta Hernández i Sergi García als estudis de Ràdio Girona. / Berta Artigas Fontàs

Girona

En Sergi García és psicòleg, la Marta Hernández, llevadora, i obren consulta cada dijous a la Universitat de Girona, "sense bata blanca", precisen. L'objectiu d'aquest servei posat en marxa el mes de febrer és oferir una resposta ràpida en un espai "professional, lliure de paternalismes, judicis i discursos moralitzadors".

García explica que la principal consulta és sobre el consum de cannabis, seguit de l'alcohol i també han demanat consell persones que estan enganxats "a les pantalles". De moment, "no hi ha hagut cap dia que no hagi tingut cap consulta però encara no és necessari ampliar".

Si les visites al psicòleg requereixen "sessions continuades", en el cas de la Marta Hernández, les consultes "solen ser sobre coses puntuals" com descartar una infecció de transmissió sexual i "gratament, també hi ha consultes relacionades amb les emocions i el plaer".

També es demana informació sobre anticonceptius i si algú pregunta sobre la interrupció d'un embaràs, se la deriva a un centre de referència per la via urgent. I precisa que és un servei "obert tan a persones amb vulva com amb penis".

Podeu escoltar la conversa sencera a l'#AquiGirona

Sergi Garcia, psicòleg, i Marta Hernández, llevadora

12:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1654681560032/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad