Sociedad

Més possibilitats per formar-se en professions del món de l'hostaleria i el turisme

L'escola d'hoteleria i turisme de Lleida amplia l'oferta formativa amb estudis relacionats amb el guiatge turístic per tal d'ampliar l'espectre de possibilitats per als joves que busquen feina i per als negocis que necessiten professionals rere la barra

Imatge de la directora de l'Escola d'Hotelera i Turisme de Lleida a les instal·lacions del centre. Foto: Cedida per Escohotur.

Lleida

Entrevista a Neus Brenuy, directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

NEUS BRENUY (Escola Hoteleria): "Amb el sector ens hem de seure i mirar de solucionar la manca d'interès" en estudiar per treballar en un bar, un restaurant o un hotel.

10:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000033956/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'avís del sector és ja un clam. No hi ha mà d'obra suficient per cobrir totes les necessitats que hi haurà aquest estiu. Estem parlant de treballadors del sector de la restauració i l'hostaleria. Fins i tot en témen les conseqüències altres sectors, com el dels viatges organitzats i els esports d'aventura. I si parlem de mà d'obra formada i qualificada, l'escassetat és encara més gran.

Al mes de febrer vam saber que d'ofertes de feina sense cobrir a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida n'hi havia almenys mig centenar i això que ja plantejaven llavors nous cicles formatius de grau superior, com un de Guies, Informació i Assistències Turístiques, dirigit tant pels que provenien de cicles mitjans com d'estudiants provinents dels estudis de Batxillerat i que tenia l'objectiu de formar persones per treballar en oficines d'informació i turisme, com a guies turístics o com a gestors de recursos turístics en qualsevol indret. A més de formació en cuina, restauració, direcció de restauració i formació en forneria i pastisseria, l'Escola també forma en direcció hotelera.

Per tan, la formació hi és. El que falten són els alumnes. Tenen uns 200 alumnes però no cobreixen totes les places. La directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, Neus Brenuy, explica en aquesta entrevista que de la mateixa manera que al sector els falta gent per contractar en restaurants i hotels de cara a les puntes de feina que es poden trobar als mesos d'estiu, també hi ha joves que desconeixen les oportunitats de feina que hi pot haver si fan l'opció dels estudis d'hoteleria i turisme. Aposta per seure escola i sector i trobar una solució per, primer, entendre quines són les causes de la falta de mà d'obra i/o d'interès per estudiar per ser cambrer o treballar en un hotel, i segon, com millorar les condicions de treball per fer més atractiva la feina i la professió d'hostaler.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00