Sociedad

Carmen Vega: "Volem viure una vellesa activa"

La cooperativa Sostre Cívic impulsa un projecte d'habitatge cooperatiu per majors de 55 anys a Sant Hilari Sacalm

Antic balneari Solterra, a Sant Hilari Sacalm

Antic balneari Solterra, a Sant Hilari Sacalm / Cedida per Sostre Cívic

Sant Hilari Sacalm

Viure en comunitat per esquivar la soledat no volguda és l'objectiu del grup Sènior Rurals. Des del 2016 que es reunien per definir un projecte d'habitatge cooperatiu en un entorn rural. Els faltava l'espai fins que van trobar l'antic hotel i balneari Solterra, a Sant Hilari Sacalm. Un lloc idoni, perquè des del grup es buscava un poble, però que també tinguessin accés fàcil a determinats serveis.

El projecte, gestionat per Sostre Cívic, està enfocat a persones sèniors que volen una vellesa activa i autogestionada. És un projecte d'habitatge cooperatiu en sessió d'ús, que vol dir que la propietat és col·lectiva i això fa més difícil el lucre i l'especulació.

El grup preveu convertir aquest espai en un habitatge d'entre 30 i 35 apartaments amb cuina, menjador, bany i habitacions, a més de diversos espais comunitaris. L'edifici necessita una rehabilitació integral, tot i que l'estructura no té problemes greus.

A hores d'ara ja hi ha 15 unitats de convivència que volen participar en el projecte, però la cooperativa busca més persones que s'hi vulguin incorporar. N'hem parlat a l'Aquí Girona amb una de les integrants del grup inicial, la Carmen Vega. Tota la conversa, aquí:

Carmen Vega, Sostre Civic

10:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029646/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L&#039;edifici Solterra, a Sant Hilari Sacalm

L'edifici Solterra, a Sant Hilari Sacalm / Cedida per Sostre Cívic

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad