Sociedad

Francesc Muñoz: "Els plans de pensions d'empresa son una porta oberta a la privatització del sistema públic de pensions"

El Col·lectiu Pensionistes de Girona es manifesta en contra de la modificació del sistema de pensions que vol aprovar el govern

Francesc Muñoz.

Francesc Muñoz. / Berta Artigas Fontàs

Girona

El Col·lectiu de Pensionistes de Girona s'ha manifestat aquest matí contra la reforma dels plans de pensió que és a punt d'aprovar el govern. Una modificació que té per objectiu rebaixar els incentius dels plans de pensions privats individuals i fomentar els anomenats plans d'empresa.

Francesc Muñoz, portaveu del Col·leciu de Pensionistes de Girona ha explicat en una entrevista a l'#AquiGirona que les bonificacions que rebran les empreses per promoure aquests plans, a la pràctica, "suposa una merma d'ingressos en cotitzacions a la seguretat social" perquè a les empreses els sortirà més rendible fiscalment apujar els sous amb plans de pensions que amb increments directes, pels que es paga una cotització superior.

També consideren que aquests plans d'empresa son "una porta oberta a la privatització del sistema públic de pensions". Escolta l'entrevista sencera.

Francesc Muñoz, col·lectiu de pensionistes de Girona

05:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029649/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad