Política

Adif amplia l'escullera a Santa Susanna per protegir la via del mar

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries invertirà prop de 3 milions d'euros en aquest punt que va quedar 24 hores inutilitzat per un temporal marítim a finals del mes de març

El tram de la via de l'R1 afectat per l'onatge entre Pineda i Malgrat de Mar

Barcelona

Adif, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, invertirà prop de 3 milions d'euros per protegir la línia del Maresme dels temporals marítims a Santa Susanna. Està ampliant l'escullera perquè la via quedi a una vintena de metres del mar en aquest punt, que és un dels més crítics d'aquesta infraestructura.

El passat 27 de març, el mar es va menjar la base de la via a Santa Susanna i el servei de Rodalies de les línies R1 i RG1 es va haver d'interrompre durant 24 hores. Els tècnics d'Adif van fer llavors una intervenció d'urgència per poder recuperar la circulació de trens, però ja tenien clar que en aquest punt s'hi havia de fer una actuació de més envergadura.

Ara invertiran 2,8 milions d'euros per reforçar l'escullera al llarg de 320 metres, ampliant la franja de terra que separa la via del mar. Quan les obres acabin, d'aquí a mig any, entre 17 i 20 metres separaran la infraestructura del mar. L'actuació que es planteja ara a Santa Susanna és similar a la que s'ha fet entre Mataró i Cabrera de Mar per protegir la via dels temporals. Aquest tipus d'intervenció en els punts més febles de la R1 és la que planteja el ministeri de Transports per millorar la fiabilitat de la línia. Els alcaldes del Maresme reivindiquen actuacions a curt termini per garantir un bon servei i que s'estudien també actuacions a llarg termini, com la possibilitat de traslladar la via a l'interior.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00