Sociedad

Oriol Alonso: "El tancament ha deixat una marca entre els joves i segueix evidentciant-se en les seves conductes i la seva percepció"

Un estudi del constata que un 40% dels joves de l'Alt Empordà va tenir algun atac d'ansietat o de pànic durant la pandèmia

Oriol Alonso, durant la presentació de l'estudi.

Oriol Alonso, durant la presentació de l'estudi. / Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Girona

Un estudi del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Fundació Ferrer i Guàrdia constata que un 40% dels joves d'aquesta comarca va tenir algun atac d'ansietat o de pànic durant la pandèmia i, entre les noies, la xifra s'enfilava fins al 56%. És només un dels aspectes d'un estudi en què hi han participat gairebé 3.000 persones.

El sociòleg de la Fundació Ferrer i Guàrdia, Oriol Soler, explica que els efectes encara es manifesten i ho seguiran fent. Els joves, diu, ja no tenen problemes per dir que estan preocupats i que necessiten referents.

L'estudi, que es va fer just abans de la sisena onada, també constata que un 47% veia que ara tenia menys expectatives de feina i que tot i ser destres a les xarxes socials ho son menys quan han d'utilitzar la teconologia per fer tràmits.

Un dels pocs aspectes positius que n'ha quedat és que després del confinament, hi ha un major interès per quedar presencialment i fer més esport.

Escolta l'entrevista d'Oriol Soler a l'#AquiGirona

Oriol Alonso, sociòleg

08:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029664/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El consell comarcal ja havia fet una diagnosi similar abans del Covid en el marc del Pla Comarcal de Joventut però, amb la pandèmia, la situació dels joves ha canviat molt i van decidir fer aquesta segona diagnosi. Joan Salellas és cap de l’Àrea de joventut.

Joan Salellas, cap de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029667/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00