Sociedad

Alumnes de 4t d'ESO de Celrà ideen un projecte per ajudar a persones cegues a fer esport

L'Institut de Celrà guanya el premi RetroTECH amb el projecte INVISUAL, que mitjançant l'ús de la robòtica i diferents sensors permet a les persones cegues practicar diferent tipus d'esports

Guillem Martinez, Oriol Palliser, Bilal Zeghari i Nil Pons, alguns dels creadors d'INVISUAL

Guillem Martinez, Oriol Palliser, Bilal Zeghari i Nil Pons, alguns dels creadors d'INVISUAL / Berta Artigas Fontàs

Celrà

La setmana passada es va rebel·lar qui era el guanyador del festival RetoTECH. Un certamen organitzat per ENDESA i la Generalitat que convida a alumnes i docents a desenvolupar iniciatives que incloguin robòtica, programació i impressió 3D per solucionar necessitats reals del seu entorn escolar o social.

L’Institut de Celrà es va endur el premi entre una trentena de centres de secundàries de Catalunya. Era la primera vegada que es presentaven al concurs. En total, uns 15 alumnes de l’optativa de tecnologia de 4t d’ESO -amb l'ajuda de quatre professors- han dut a terme el projecte guanyador. Es diu INVISUAL i permet, a través de la robòtica i diferents sensors, que les persones cegues puguin practicar diferents tipus d'esports.

Concretament, han dut a terme quatre sèries: un pal per invidents, una porteria de futbol, un robot que col·loca conus per fer eslàlom i una app que dona indicacions sonores per ballar.

En Guillem Martinez, l'Oriol Palliser, en Bilal Zeghari i en Nil Pons són quatre dels alumnes d'aquest institut de Celrà que han fet INVISUAL. Ens expliquem com ha sigut el procés de creació d'aquests robots i com van encaixar la notícia del premi. "No ens ho esperàvem, nosaltres ja ens semblava molt que ens haguessin seleccionat per fer un projecte" ha detallat l'Oriol.

Projecte Invisual - Institut de Celrà

10:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029691/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00