Sociedad

Josep Maria Solé: "El sistema social i judicial de detecció no està sent eficaç i molta gent està patint abusos importants en solitud"

Support-Girona i la Fundació Tutelar Fadesia denuncien que el 24% de les persones ateses per aquestes entitats havien patit espoli, majoritàriament, per part dels familiars.

D'esquerra a dreta: Josep Maria Solé, director de Support-Girona, Menchu Folch, presidenta de Fadesia i Pere Cornellà, president de Support-Girona.

D'esquerra a dreta: Josep Maria Solé, director de Support-Girona, Menchu Folch, presidenta de Fadesia i Pere Cornellà, president de Support-Girona. / Support-Girona-Fadesia

Girona

La Fundació Support Girona i la Fundació Tutelar Fadesia -que s'ocupen de persones amb demència, discapacitat o vellesa- alerta que un 24% de les persones que han atès havien estat espoliades, majoritàriament (81%) per la seva família, sobretot els fills. I alerten que des que ha desaparegut la figura de la incapacitació -setembre de 2021- el sistema no detecta aquest casos d'abús que segueixen donant-se.

Josep Maria Solé, director de Support-Girona, diu que han passat d'intervenir d'urgència a requeriment dels jutjats per aturar una situació abús una mitjana de 9 cops a l'any a no haver-ho hagut de fer cap cop en tot el que portem de 2022.

Pel director de Support-Girona, és evident que els casos no han desaparegut i creu que al sistema "hi ha un forat, alguna cosa està passant". Solé també reclama un blindatge per als professionals encarregats de detectar aquests abusos perquè les pressions que reben quan denuncien una família per abús son molt fortes.

Support-Girona i Fadesia s'han fusionat. Podeu escoltar l'entrevista sencera a l'#AquiGirona.

Josep Maria Solé, director Support-Girona

14:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029712/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad