Sociedad

Mercè Gómez, educadora social: "No és el mateix dir-li a algú que mogui el braç que dir-li que doni un premi al gos"

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar i Asil Nicolàs Font ha introduit gossos en la teràpia amb els pacients i residents.

'Petis i GRANS' s'aplica a Lloret de Mar.

'Petis i GRANS' s'aplica a Lloret de Mar. / Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Girona

El projecte es diu ‘Petits i GRANS’ i es dirigeix a persones grans i persones amb demència. "El gos és un motivador", afirma en una entrevista a l'#AquiGirona Mercè Gómez, educadora social responsable del projecte. "No és el mateix dir-li a algú que mogui el braç que dir-li que li doni una recompensa a un dels gossos", explica.

L'animal serveix per treballar des de mobilitat fins a la memòria i, en alguns casos, "és una de les poques experiències positives que tenen" aquestes persones. I la seva incidència va més enllà de la feina que fan quan son al centre perquè quan no hi son -adverteix Gómez- "els pacients pregunten per ells, per si els he posat menjar i jo els ensenyo fotos dels gossos".

Els dos animals, Tro i Haku, estan acostumats al ritme dels pacients i residents tot i que un d'ells tot just és un cadell. "Ells saben que quan entren al centre estan treballant i que si els poso a sobre d'un llit s'han d'estar tranquils", explica Gómez.

Escolta l'entrevista sencera a l'#AquiGirona

Mercè Gómez, educadora social

07:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029740/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad