Sociedad

Comerciants del Barri Vell, en contra d'unes obres projectades pel juliol i l'agost

Des de l'Ajuntament han explicat que "mai és bon moment" per fer obres

Comerciants del Barri Vell

Comerciants del Barri Vell / Berta Artigas Fontàs

Girona

Unes obres projectades al carrer Ballesteries i al carrer Calderers, al rovell de l'ou del barri vell de Girona, té en peu de guerra els comerciants. Diuen que no és bona idea aixecar el carrer els mesos de juliol i agost.

Son obres que fa Endesa per augmentar la potència elèctrica d'un edifici construït fa poc i en què els veïns reclamen que no s'ha instal·lat prou potència. I per arribar al transformador, que està al cul de la lleona, s'ha d'obrir aquests dos carrers. La petició es va fer a l'abril, l'Ajuntament va considerar que per Temps de Flors el perjudici era major i les farà a el juliol i l'agost. Un mes afectarà Ballesteries i un altre Caldererers, on s'obrirà una rasa de mig metre a la calçada, a tocar a la vorera.

Els comerciants expliquen que no els han consultat, només informat, que hagués estat millor fer-ho el gener, el febrer o el març, que son els mesos més fluixos econòmicament. Encara que no s'esbudella completament el carrer, les màquines i tot el que comporta l'obra faran inviable que a la gent li vingui de gust anar-hi a comprar. També afegeixen que Girona s'hauria de començar a plantejar que és un municipi turístic.

La versió de l'Ajuntament

La regidora de promoció econòmica, Glòria Plana, diu que mai és bon moment però que, descartat el maig per Temps de Flors, pensa que l'afectació el juliol i l'agost és menys greu i recorda que les obres a les grans ciutats es fan sempre aquests mesos.

Planas també recorda que no suposa rebentar el carrer. S'hi podrà seguir passejant per la vorera i per al repartiment de mercaderies hi ha alternatives en tots dos carrers. La regidora també afegeix que abans de fer les obres es va explicar a l'associació de veïns i a la de comerciats.

La fotografia sonora de la situació, aquí:

Comerciants del centre de Girona, en contra d'unes obres

09:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029761/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00