Sociedad

Daniel Encinas: "Vacamorta s'ha de buidar i s'ha de fer amb les mínimes molèsties per als veïns"

L'alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura celebra que per primer cop en 8 anys tinguin data i pressupost per al buidatge però diu que encara cal definir la lletra petita

Abocador de Vacamorta / Xavier Pi (ACN)

Girona

L'abocador de Vacamorta ha d'estar buit el 2041, segons l'última previsió que ha fet la Generalitat, que hi destinarà 189 milions d'euros. Si aquest termini es compleix, hauran passat 27 anys des que el jutjats confirmessin el seu tancament i donessin 2 anys de termini a l'administració per buidar els 3'5 milions de tones que es calcula que té sepultats sota una capa de terra. Un pronunciament que tancava anys de litigis promoguts pels veïns i recursos de la Generalitat, que va intentar evitar haver d'arribar al buidatge.

L'alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura diu que "és una bona notícia" que per primer cop tinguin una data amb la que treballar. El que cal definir ara és com es farà aquest buidatge i diu que la seva prioritat serà "procurar que provoqui les mínimes molèsties als veïns".

En aquest sentit, el buidatge de les primeres 20.000 tones serà clau per acabar de definir l'estratègia, diu Encinas, que no descarta que reclamin la instal·lació de pantalles acústiques o fins i tot la possibilitat d'allargar terminis si això implica disminuir l'impacte del trànsit de camions que comportarà el trasllat dels residus.

Demà, diu "per primera vegada l'Agència de Residus de Catalunya donarà la cara" i serà al municipi per explicar el projecte i escoltar els veïns.

El que encara no s'ha definit és on aniran a parar les tones de residus que no es puguin reaprofitar però Encinas diu que no volen que es construeixi un nou abocador: "no volem que ningú passi pel que hem hagut de passar nosaltres".

Escolta l'entrevista sencera amb l'alcalde de Cruïlles.

Daniel Encinas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

07:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029752/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad