Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Sociedad

"La solució no serà ràpida, portem 50 anys de retard que hem deixat que el bosc avanci"

Anna Sanitjas, directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat, a l'Aquí Cuní

ENTREVISTA Anna Sanitjas (directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat): “La solució no serà ràpida, portem 50 anys de retard que hem deixat que el bosc avanci”

07:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655451505_960_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Per l'Aquí Cuní ha passat la directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat, Anna Sanitjas, qui ha comentat la queixa dels alcaldes de l'abandonament del medi rural com a causa última dels incendis: "Entenc aquesta sensació dels municipis. "Tenim un gran pla de prevenció incendis amb 72 milions d’euros per canviar la política", ha anunciat

Sanitjas adverteix que "la solució no serà ràpida, portem 50 anys de retard que hem deixat que el bosc avanci. És un problema global però hem de trobar solucions a nivell local. S’ha de fer una aposta pel consum local i de proximitat. Necessitem un paisatge mosaic amb gent que visqui i treballi al territori"

També ha reconegut que "no tenim ara cap indústria a Catalunya que estigui fent fusta per la construcció. Però estem treballant en aquesta línia. Els boscos que tenen molta fusta i el coneixement per desplegar la indústria a Catalunya".

I admet que "s’ha fet prevenció a la tardor i hivern, però no suficient. S’han concentrat esforços en extinció i hem deixat una mica de banda la pota clau de la prevenció. Per això s’ha fet un pla amb 72 milions d’euros"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00